Проблеми в леглото

Половия акт е достатъчен за ефективната стимулация на пениса, но при него стимулацията на клитора е слаба. Много жени рядко или никога не достигат до оргазъм без включена и директна стимулация на клитора. Незачитането на този факт е най-честата причина за женска аноргазмия.

Някои мъже страдат от импотентност, известна още като полова немощ.
Друго полово разтройство сред мъжете е преждевременната еякулация. По оценка на американската урологична асоциация (AUA), преждевременната еякулация засяга около 27% - 34% от мъжете, а 10 до 12% страдат от импотентност.

Неспособността да се постига оргазъм се нарича аноргазмия. По-често се среща сред жените и обикновено се нуждае от вниманието на двамата партньори, с което този проблем в секса може да бъде решен. Много жени, специално по-младите с малък сексуален опит, имат трудност при постигането на оргазъм.
Дали една жена осъзнава аноргазмията, като проблем или не е строго индивидуално. Популярната представа, че двамата партньори трябва да получат едновеременен оргазъм по време на секс, може да допринася за женската загриженост относно аноргазмията.

Вагинисмус е неволното обтягане на тазовата мускулатура, правеща сексуалния акт труден или невъзможен.


срещани изрази- / сексуален проблем, сексуално смущение, сексуално разтройство, труден секс, сексуална засечка, проблеми в леглото, сексуална дисфункция/.